ABOUT US

13151447_10154086225530610_7206628556087052704_n

I Danmark mai 2016 hvor både Adoreas Ridged Farah og Adoreas Red India tok vært sitt danske cert på første forsøk.

So far only in Norwegian!
Kennel Adorea er en seriøs oppdretter av Nova Scotia Duck Tolling Retriever og Rhodesian Ridgeback.
Kennelen ligger i Arendal, helt sør i Norge. Adorea betyr seier og triumf.

Jeg, Gunn Tove, driver kennelen med god hjelp av min familie. Valpetiden er hektisk og krevende så da er det bra med gode hjelpere. I tillegg består kennelen av flere fôrverter som gir hundene våre fantastiske hjem.

Grunnen til at vi har 2 raser er at da får vi det beste av to verdener! 2 rasemiljø å ha venner i, og 2 raser å ha glede av.
Toller har jeg hatt siden 2003 og Rhodesian Ridgeback siden 2004.

TOLLEREN er en aktiv og artig hund. Det er viktig for meg å formidle at dette er en aktiv rase når folk tar kontakt for å kjøpe valp. Mange faller for utseende og størrelsen, men aner ikke hvor mye jobb det er med en så aktiv rase. Det holder ikke med hverdagslydighet og tur. Den må få bruke hodet i en eller annen form for aktivisering (og da snakker vi hjernetrim, ikke trim for kroppen) for å bli en lykkelig, veltilpasset hund. Får den masse stimuli og den treningen den trenger, så er det en utrolig herlig hund å ha. Den er en brukshund, og fortjener å bli brukt. Utrolig lettlært og glad.
En Toller kan brukes til det meste. Spor, lydighet, utstilling, jakt, bruks, freestyle, rally lydighet, redningshund, agility og som besøks/terapihund. Hundene fra oss brukes i alle disse grenene.
Kennel Adorea har Tollere med følgende titler/oppgaver: Utstillingschampioner, flere Vinnertitler på utstilling der i blant Verdens Vinner 2017 som det gjeveste, Agilitychampion (norsk og svensk), Hoppchampion, Agilitytitler, Rally Lydighetstitler, Lydighetstitler,  godkjent Kvalifiseringsprøve på Retrieverjakt, godkjent Patruljehund, godkjent Terapihund (en har tatt videreutdannelse for å bli Skolehund) og en som har godkjent har godkjent B-prøven og jobber for å bli A-prøvegodkjent Redningshund. Vi er så stolte over å ha så aktive og flinke valpekjøpere!

RIDGEBACKEN er en rase jeg elsker å bo sammen med! Den har en personlighet som tar pusten fra deg, men den krever sin eier. Får den de ikke den oppdragelsen og rammene den behøver kan den ta overhånd. De elsker å løpe løse og de elsker å krølle seg inntil eieren. En stor hund med et stort hjerte!
En Ridgeback kan brukes til spor, lydighet, utstilling, jakt, bruks og agility. Vi er svært stolte over at Norges mestvinnende Agility Ridgeback i 2011 og 2012 er vår NORD JV-10 Adoreas Ridged Arwen. Arwen fikk en 1. plass og opprykksnapp på sin aller første agilitykonkurranse. Vi har også flere som har tatt NKK’s Bronsemerke i Lydighet, vi har en Viltsporchampion og vi har to som har Rally Lydighetstittel. Det viser at en Ridgeback fint kan være en brukshund.

Jeg har deltatt på oppdretterkursene «Kynologikurs» og «Oppdretterskolen 1 og 2» gjennom Norsk Kennel Klubb. Ellers har jeg gode mentorer som har hjulpet meg på veien.

Valpene vokser opp sammen med oss inne i huset, og jeg legger mye vekt på sosialisering av valpene. De blir med på mange bilturer, opplever nye steder, treffer alt fra barn til eldre, andre hunder, hester og høns. Og barna våre gir valpene den beste start i forhold til å bli vant med og like barn.

1 (5)

Vår familie består av meg, Gunn Tove, min mann Erik og barna våre Oscar (født 2013), Richard (født 2015) og Leona (født 2018).

Jeg krever av valpekjøperne å ha kontakt med oss hele hundens liv. Hvor mye kontakt bestemmer valpekjøperne selv, men jeg vil vite alt om hunden som kan være viktig for videre avl. I tillegg er det utrolig hyggelig med all kontakt, og vi har fått veldig mange gode venner i våre valpekjøpere!

Vi oppfordrer også valpekjøperne til å holde kontakt seg i mellom slik at de kan passe hverandres hunder eller gå tur/kurs/trene sammen. Vi vil at Adoreanerne skal være som en stor familie! Vi prøver også å ha jevnlig treff for Adoreanerne. Det er vanskelig å få samlet alle da vi har valpekjøpere fra helt nord i Norge til sør i Tyskland, og Bergen i vest og Polen/Tsjekkia øst.

Kom gjerne på besøk om dere vil treffe hundene våre og prate litt, eller møt oss på utstillinger.

Send meg en mail gunntove@hotmail.com om det skulle være noe.

Se valpesiden når vi planlegger neste kull hvis du ønsker deg en Adoreaner!

Jeg har sittet i Raseråd for Toller og sitter nå i KAHM for Ridgebackklubben.

Vi er blitt intervjuet HER i Hundesport ang. seriøs avl og HER i Hundesport ang. det å være Fôrvert.

Gunn Tove Espeland – innehaver av Kennel Adorea