Males we have used that don't have their own homepage:

 

A-litter:

  NORDCH DKCH SU(u)CH FINCH Andelokkerens Røde Oskar

Født: 02.04.00
Kjønn: Hannhund
Reg.nr: 07204/2000
HD: B
AA: 0/1
Øyne: DNA A (fri) Øyelyst fri
Resultater: Han har en utrolig utstillingskarriére! Nordisk Champion på under ett år. Flertalls BIR!
Bestått DRK´s bruksprøve

Bor hos: Shaggy Tollers, Danmark

Stamtavle  

Fotogalleri:
Første møte
Høstbilder
Første treff med Kimba
Ved Strand Hotell
Gummigrisen
Utstilling i Bø
Oppstilt en vinterdag

 
Det er med stor glede og fryd jeg er presenterer pappa´n til Adoreas A-kull:
NORDCH DKCH SU(u)CH FINCH Andelokkerens Røde Oskar ble dansk utstillingschampion etter kun 4 utstillinger over en periode på ca 3 mnd! Og han ble BIR på 2 av utstillingene! Han ble svensk utstillingschampion på første forsøk et halvt år etter at han entret utstillingsringen for første gang! På Europautstillingen i Finnland juni 06 tok han det finske certet, og ble Finsk champion og samtidig Nordisk Champion! Under ett år etter at han første gang entret utstillingsringen!
Han bestod DRK´s bruksprøve etter kun ha trent med dummy i 2 mnd. Jeg stod selv og så på at han tok testen, og var ringside når han tok sitt 2. cert.
Han er en stille, rolig og ytterst avbalansert hannhund. Han tar alt med ro, og tar ting som de kommer. Han kan "tenne" på apportering, men er ikke en Toller som skriker når andre jobber (de som har sett en Toller i arbeid vet hva som menes med dette).

Bakgrunnen for valget:
Jeg har brukt mye tid på å finne den riktige hannhunden til Kimba. Jeg har lett og lett i over ett år. Veldig mange jeg har falt for, er i slekt med Kimba (ikke rart jeg syns de er pene...;-)
Så på sensommeren leste jeg på Kennel Shaggy Tollers hjemmside: "
New Kid on the Block: Andelokkerens Røde Oskar, 5 år gammel han, som er kommet hertil her i sommer. Han er begyndt træning i DRK, og det går fantastisk godt. Nu skal han så også prøve lidt udstillinger, hvor vi absolut forventer pæne resultater, da han er en meget flot og velbygget han"
Jeg ble svært nysgjerrig på denne hannhunden, og fikk bekreftet at flere var nysgjerrige på å se han! For han skulle være flott! Jeg var derfor svært spent da jeg sammen med Anne Lise & co reiste ned til Danmark i oktober.
Anne Marie og Kurt (Shaggy Tollers) hadde med seg mange hunder til jaktprøven. Men jeg skjønte med en gang hvem som var Oskar! For en utstråling han hadde! Jeg var solgt! Han stod så rolig og kikket på alle, og lot seg ikke anfekte av hannhundene som stod rett ved han. Jeg stod å beundret han da han bestod bruksprøven, og dagen etter fikk jeg se han i ringen hvor han tok sitt 2. cert. Jeg kunne ikke vært heldigere med valg av tidspunkt for en Danmarkstur. Jeg hadde falt pladask!

Andelokkerens Røde Oskar er altså en hund som nesten dukket opp fra ingensteds! Han har levd som familiehund til sommeren 2005. og ble omplassert da familiens barn flyttet ut. Anne Marie på Shaggy Tollers bestemte seg for å overta han med en gang hun fikk se han. For han var flott!!! Han ble så røntget, DNA-testet, jakt-trent og utstilt først i en alder av 5,5 år.

Jeg hadde gledet av å ha Oskar hos meg i halvannen uke i forbindelse med parringen. En kjempesjanse til å bli ordentlig kjent med denne flotte gutten. Han kunne gjerne blitt boende!!! Sånn en herlig gutt skal en lete lenge etter.

 

B-litter:

DKCH NUCH
Shaggy Toller´s Zilver Zimba

Født: 07.06.01
HD: A
AA: 0/0
Høyde: 50 cm  Vekt: 23 kg
DNA: B   Øyelyst: Fri (01.11.06)   CEA: Fri
Resultater: Han har en flott utstillingskarriére med 3 danske cert og hele 12 CK. Han ble norsk champion på første forsøk i Norge.
Bestått DRK´s bruksprøve.
Kull:11.02.03 Lauvstuas Zamantha Fox 6T/2H (N)
24.12.04 Tollered Siena 2T/7H (DK)    
14.01.07 Suncatcher´s Premium Pride 2T/6H (NL)

Bor hos: Jens Møller, Danmark

Stamtavle    Data fra Tollerdatabasen

Fotogalleri

 
DKCH NUCH Shaggy Toller´s Zilver Zimba, eller Skipper som han kalles til daglig, er en utrolig velbygget hannhund med et supert gemytt. Han er rolig og avbalansert, og går godt sammen med alle hunder og mennesker. Han er flink til å sende ut fredelige signaler, og unngår derfor å havne i bråk. Jens, Skippers far, er veldig imponert over han, og de har det veldig godt sammen! Han er flink til å holde kontakt og komme på innkalling. De har innøvd noen hundekunster sammen som de stadig imponerer med!
Han er blitt trent i lydighet, agility og jakt.
Skipper har til nå 3 kull fordelt på 3 land og over 4 år. Valpekjøperne til Skippers 2 første kull er meget fornøyd med sine hunder. Valpene fra siste kullet er snart leveringsklare til forventningsfulle, nye eiere.
Jeg har fulgt Skippers første kull på nært hold siden de er jevngamle med Kimba, og er fra Kennel Lauvstua. Kimba har konkurrert med de fra første valpeshow og opp igjennom, og det flotte Skipper/Zamantha-kullet har vært noen tøffe konkurrenter! Jeg har selv truffet Skipper 3 ganger; på utstilling i Norge og Sverige, og på Dual-weekend (jaktprøve/utstilling) i Danmark (Se bilder). På utstillingen i Danmark traff jeg også mange av valpene hans fra det danske kullet.
Jeg ser med glede frem til å inkludere Skipper i Adoreas fremtidige avl.