- Valper våren 2006 -

 
     
 
 


NORDCH DKCH SU(u)CH FINCH Andelokkerens Røde Oskar
Født: 02.04.00
HD: B
AA: 0/1
DNA: A
Øyelyst: Fri
5 x Cert
2 x BIR (på totalt 4 utstillinger!!!)
Bestått DRK´s bruksprøve

Flere bilder av Oskar: høst bilder
første treff
v/ Strand Hotell
gummigrisen
oppstilt

 

Logrekrokens Belle Kimba
Født: 17.02.03
HD: A
AA: 0/0
DNA: A
ØyelystFri
2 x Cert
2 x BIR
Bestått apellmerke i lydighet

(mer om Kimba)
 

  Jeg har tro på at denne kombinasjonen vil resultere i noen flotte valper. Siden begge foreldrene er DNA-testet A, så vil valpene også få genotype A. Så de slipper å testes! Gemyttmessig så er Oskar utrolig bra, og han er roligere enn Kimba, så tror det vil slå ut bra. Oskar er ikke så glad i mat som den matgale Kimba, så det er også positivt. Eksteriørt er Oskar veldig bra. Det er få som blir utstillingschampion etter kun 4 utstillinger! Kimba har, etter at hun ble voksen, gjort det bra på utstillinger. Bruksmessig viser Oskar veldig bra takter med å bestå en bruksprøve etter kun 2 mnd med trening. Kimba er flink i lydighet og spor. 
 
  Parringen vil følge Norsk Retrieverklubb sine retningslinjer for avl, det vil si tilfredsstille kravene for oppføring på NRKs valpeliste.

Valpene leveres med: NKK´s kjøpskontrakt, stamtavle/registrering, veterinærattest, ID-merket i form av chip, 1 års medlemskap i Norsk Retrieverklubb, samt oppfølging og kontakt så lenge hunden lever!

Valpene vil vokse opp inne i huset, og det vil bli lagt mye vekt på sosialisering!

Hver valp vil få sin egen side her på Kennel Adorea, slik at dere kan følge de frem til hjemreise. Håper også at valpekjøperne vil sende masse bilder og info når valpene vokser opp. Jeg ønsker at valpekjøperne vil komme til meg om det skulle være noe en lurer på, trenger hjelp til, eller rett og slett for å dele positive ting som oppstår i hverdagen.

Valpekjøpere som vil jobbe med hunden sin foretrekkes. En toller er en aktiv hunderase, så ikke skaff dere en toller fordi den er liten og søt! Valpekjøpere som er interessert i utstilling hadde vært gøy, men er absolutt ikke et krav. Det viktigste er at valpen får et godt, aktivt og varig hjem.
     
  Det er med stor glede og fryd jeg er presenterer pappa´n til Adoreas A-kull:

DKCH Andelokkerens Røde Oskar ble dansk utstillingschampion etter kun 4 utstillinger over en periode på ca 3 mnd! Og han ble BIR på 2 av utstillingene! Han ble svensk utstillingschampion på første forsøk et halvt år etter at han entret utstillingsringen for første gang! Han bestod DRK´s bruksprøve etter kun ha trent med dummy i 2 mnd. Jeg stod selv og så på at han tok testen, og var ringside når han tok sitt 2. cert.
Han er en stille, rolig og ytterst avbalansert hannhund. Han tar alt med ro, og tar ting som de kommer. Han kan "tenne" på apportering, men er ikke en Toller som skriker når andre jobber (de som har sett en Toller i arbeid vet hva som menes med dette).

Bakgrunnen for valget:

Jeg har brukt mye tid på å finne den riktige hannhunden til Kimba. Jeg har lett og lett i over ett år. Veldig mange jeg har falt for, er i slekt med Kimba (ikke rart jeg syns de er pene...;-)
Så på sensommeren leste jeg på Kennel Shaggy Tollers hjemmside: "
New Kid on the Block: Andelokkerens Røde Oskar, 5 år gammel han, som er kommet hertil her i sommer. Han er begyndt træning i DRK, og det går fantastisk godt. Nu skal han så også prøve lidt udstillinger, hvor vi absolut forventer pæne resultater, da han er en meget flot og velbygget han"
Jeg ble svært nysgjerrig på denne hannhunden, og fikk bekreftet at flere var nysgjerrige på å se han! For han skulle være flott! Jeg var derfor svært spent da jeg sammen med Anne Lise & co reiste ned til Danmark i oktober.
Anne Marie og Kurt (Shaggy Tollers) hadde med seg mange hunder til jaktprøven. Men jeg skjønte med en gang hvem som var Oskar! For en utstråling han hadde! Jeg var solgt! Han stod så rolig og kikket på alle, og lot seg ikke anfekte av hannhundene som stod rett ved han. Jeg stod å beundret han da han bestod bruksprøven, og dagen etter fikk jeg se han i ringen hvor han tok sitt 2. cert. Jeg kunne ikke vært heldigere med valg av tidspunkt for en Danmarkstur. Jeg hadde falt pladask!

DKCH Andelokkerens Røde Oskar er altså en hund som nesten dukket opp fra ingensteds! Han har levd som familiehund til i sommer og ble omplassert da familiens barn flyttet ut. Anne Marie på Shaggy Tollers bestemte seg for å overta han med en gang hun fikk se han. For han var flott!!! Han ble så røntget, DNA-testet, jakt-trent og utstilt først i en alder av 5,5 år.

Oskar er så flott, og har så mye positivt at jeg er svært fornøyd med valget!

     
 

Valpenes stamtavle

 
   Foreldre    Besteforeldre  Oldeforeldre  Tippoldeforeldre
Andelokkerens Røde Oskar (klikk på navnet) Shaggy Toller's Great Gizmo (klikk på navnet) Dienesmindes Odin Rocky
Sproul's Scotia Thistle
Shaggy Toller's Ayla-L-Ayla Bright Flower's Ambassadeur
Ardunacres Diplomat
Tueholt Red Rhapsody In Blue (klikk på navnet) Flyingtollers Boomer
 
Jalna's Gentle Giant
Jalna's Quips N Quotes
Tueholt Red Lovable Sunflower
 
Ardunacres Fa-Antastic
Tueholt Red Bella Donna
Logrekrokens Belle Kimba Sunlit Nils Nickolay Zilver Kess Jalna´s Zamzam Zilver Pikkininokka´s Tyler at the Well 
Jalna´s Molly McGee 
Bay of Fundys Kessie to Sunlit  Sunlit Kevin Mc Tawish 
Bay of Fundys Cessan 
Jenwill´s Nadia Divisi Jenwill´s E Tello  Westerlea´s Canadian Rockies
Teufelwalds Gayl 
Kido´s B B Flyingtollers Teddy 
Teufelwalds Beauty
   
 
   
  Her er det liv! 20.03.06 Her er det liv! Den mørke rundingen i midten er en fosterpose. Det var ikke mulig så tidlig å se hvor mange det er inne i magen. Fostrene er nå kun 1,5 cm store!