Søndag 15. oktober. En merkedag!

Etter en hektisk lørdag på Retrieverklubbens utstilling i Porsgrunn (hvor forøvrig kennelen stakk av med BIR og BIM valp) så satte vi nesa mot Stavanger.

 

Fôrvalpene min, Alpha BIR og Azanto BIM

 

Stavangerfarerne er; Hanne, Azanto, Alpha, Mea og meg selv GT. Siden vi måtte vente på finalene, hvor Alpha ble BIS3, kom vi oss sent av gårde. Kimba og Troja ble sluppet av hos "mormor" i Arendal på veien. Vi ankom ikke hotellet før kl tolv på kvelden. Hundene fikk lov til å leke og herje på hotellrommet etter den lange bilturen. Og SÅ gøy de hadde det! Mea var i himmelen! Verdt den lange turen det! Minnet om en gjeng hunder som hadde pyjamasparty:

   
     
   
     
   

Søndag morgen troppet Lene, Jan Ivar og Janco, samt Annette opp på hotellet. Janco er fra Adoreas A-kull. Annette er Kimbas store helt og turvenn, og hun skulle være heiagjeng for valpene samt Mea (som hun har passet mens jeg var på møte i hjembyen hennes Kr.sand). De kjørte foran og guidet oss frem til Orrehallen.
Først ut var Tollervalpene. Her gikk Alpha til topps og slo alle de eldre tispene i 6-9 mnd klassen og ble beste tispe og BIM (og fikk krystall). STOLT GT!

Når Tollerne var ferdige hentet jeg Mea i bilen. Dette var hennes første innendørsutstilling, så var litt spent på om hun kom til å synes det var skummelt. Men der tok jeg feil. Hun stortrivdes! Gav forbipasserende unger et sleik, og hilste/lekte med masse valper. Det tok vel et par timer før vi skulle inn i ringen, så hun hadde god tid til å kose seg! En Leonberger og en Dogo Canario som ventet på gruppefinalene, ble hennes nye bestevenner. Herlig med sånne rene valpeshow, alle kan hilses på!
Mea var så flink i ringen og fikk med seg en haug med sløyfer, krystall og BIR-rosetten.

Etter en laaaang Barn og Hund-seanse var det snart klart for Gruppefinalene. Det var høytidelig og stilig. Ble ropt opp på høytaler før vi entret ringen en og en. Nr 5 ble plassert osv, og til slutt stod vi igjen med en langhåret dachs. Da vårt nummer og Rhodesian Ridgeback ble ropt opp som nr 1 måtte jeg dobbeltsjekke nummerlappen flere ganger. Holdt på å dåne! Hoppet av glede! Mer krystall og en stor, flott rosett! Heiagjengen jublet da vi kom ut av ringen. Mea ble satt i buret så hun kunne slappe av litt før BIS-finalen. Mor måtte ut i bilen og hente seg litt sjokolade for å få opp blodsukkeret. Var litt vanskelig å fordøye dette, at vi hadde blitt BIG-1! Bilder (Takk til Jan Ivar som tok de):

   
  Mea i BIG-ringen  
   
  Hoppende (i ordets rette forstand...) glad GT idet speakeren roper oss opp som vinner av gruppa!  
   
  Et uklart bilde, men viser hvordan vi jubler ut av ringen.  

BIS-finalen var om enda mer høytidelig. Vi ble ropt opp en og en og løp rundt i ringen mens alle klappet. Så stilig! Etter at dommeren hadde sett på alle 9, fikk vi beskjed om å gå ut i oppsamlingsringen. En flott Bull-terrier ble plassert som reserve, en feiende flott Boxer (som alle kommenterte som SÅ flott da den vant gruppa) ble plassert på 4. plass, også ble Rhodesian Ridgeback ropt opp! Jeg var i sjokk! Tenk å bli plassert! Også som nr 3!!! Også på et så stort valpeshow! Vi løp inn i ringen og fikk en flott rosett og en stor rosebukett. Samt en fôrsekk. For en dag! BIM med Tollertispa, og BIS3 med RR-tispa! Etter en lekestund med de 3 Tollersøsknene tok vi farvel og satte snuten hjemover! Jeg var så giret at jeg tenkte ikke på at jeg var sliten!

   
  Mea i BIS-ringen.  
   
  Mea løper  
   
     
   
     
   
  Vi får BIS-3 rosetten av dommeren.