Om Kennel Adorea / About Kennel Adorea  
 

Kennel Adorea er en seriøs oppdretter av Nova Scotia Duck Tolling Retriever og Rhodesian Ridgeback. Kennelen ligger i Arendal, helt sør i Norge. Adorea betyr seier og triumf.
Jeg driver kennelen med god hjelp av min familie siden jeg også jobber fulltid som miljøingeniør. Valpetiden er hektisk og krevende så da er det bra med gode hjelpere. I tillegg består kennelen av flere fôrverter som gir hundene våre fantastiske hjem.

Grunnen til at vi har 2 raser er at da får vi det beste av to verdener! 2 rasemiljø å ha venner i, og 2 raser å ha glede av.
Toller har jeg hatt siden 2003 og Rhodesian Ridgeback siden 2004.

Tolleren er en aktiv og artig hund. Den krever masse oppmerksomhet og trening så det er ingen rase en velger kun for den hendige størrelsen. Får den masse stimuli og den treningen den trenger, så er det en utrolig herlig hund å ha. Den er en brukshund, og fortjener å bli brukt. Utrolig lettlært og glad.
En Toller kan brukes til det meste. Spor, lydighet, utstilling, jakt, bruks, freestyle, og agility. Hundene fra oss brukes i alle disse grenene, og i tillegg til mange utstillingschampioner er vi spesielt stolt over å ha fått en Agilitychampion i 2011. NACH Adoreas Red Bianca.
 

Rhodesian Ridgeback er en rase jeg elsker å bo sammen med! Den har en personlighet som tar pusten fra deg, men den krever sin eier. Får den de ikke den oppdragelsen og rammene den behøver kan den ta overhånd. De elsker å løpe løse og de elsker å krølle seg inntil eieren. En stor hund med et stort hjerte!
En Ridgeback kan brukes til spor, lydighet, utstilling, jakt, bruks og agility. Vi er svært stolte over at Norges mestvinnende Ridgeback 2011 er vår NORD JV-10 Adoreas Ridged Arwen. Arwen fikk en 1. plass og opprykksnapp på sin aller første konkurranse. Det viser at en Ridgeback fint kan være en brukshund.
 

Jeg har deltatt på oppdretterkursene «Kynologikurs» og «Oppdretterskolen 1 og 2» gjennom Norsk Kennel Klubb. Ellers har jeg gode mentorer som har hjulpet meg på veien.

Valpene vokser opp sammen med oss inne i huset, og jeg legger mye vekt på sosialisering av valpene. De blir med på mange bilturer, opplever nye steder, treffer alt fra barn til eldre, andre hunder, hester og høns.

Jeg krever av valpekjøperne å ha jevnlig kontakt med oss hele hundens liv. Hvor mye kontakt bestemmer valpekjøperne selv, men jeg vil vite alt som kan være viktig for videre avl. Også er det utrolig hyggelig med all kontakt, for vi har fått veldig mange gode venner i våre valpekjøpere!
Vi oppfordrer også valpekjøperne til å holde kontakt seg i mellom slik at de kan passer hverandres hunder eller gå tur/kurs/trene sammen. Vi vil at Adoreanerne skal være som en stor familie! Vi har også jevnlig treff for Adoreanerne. Det er vanskelig å få samlet alle da vi har valpekjøpere fra helt nord i Norge til sør i Tyskland, og Bergen i vest og Stockholm i øst.

Kom gjerne på besøk om dere vil treffe hundene våre og prate litt, eller møt oss på utstillinger rundt om i landet.

Send meg en mail om det skulle være noe.

Se valpesiden om når vi planlegger neste kull hvis du ønsker deg en Adoreaner!

Gunn Tove Jensen – innehaver av Kennel Adorea
Mail:
gunntove@hotmail.com
Tlf: +47 41228134
Adresse: Blåbærsvingen 11, 4843 Arendal

 
     
   
  Erik and me with the dogs