Kennel Adorea søker fôrvert.

Vi søker en fôrvert til en liten Tollertispe som vil bli født i slutten av Juli 2013.

Vi søker en fôrvert som vil gi henne et aktivt liv med en eller annen form for hundetrening, og et godt og kjærlig hjem. Vi vil helst at dere skal bo i nærheten av oss, og ønskedrømmen hadde vært om dere bodde så nærme at dere kunne trene agility etc. sammen med oss Adoreanerne her i Arendal. Men det er selvsagt ikke noe krav. Bor dere et stykke unna må dere være interessert i utstillinger så dere enten kan stille henne selv, eller bringe henne til utstillinger jeg skal på (evt. at dere bor slik til at jeg lett kan ta henne med på vei til utstillinger på Østlandet).

Jeg ble intervjuet i Hundesport angående det å være fôrvert, og her er det jeg svarte:

"Å være fôrvert for Kennel Adorea vil si at hunden føles som fôrvertens egen hund, men at jeg har ett eller to kull på henne. Det finnes forskjellige avtaler og de tilpasses i hvert tilfelle. I tillegg til å ha kull så tar jeg med hunden på forskjellige utstillinger som avtales i god tid på forhånd. Fôrvertene må mer enn gjerne være med.

Det er viktig for meg som oppdretter å ha gode fôrverter. Når jeg legger mye tid og krefter i nye kombinasjoner er det viktig å holde noe igjen for å kunne avle på videre, og det sier seg jo selv at en ikke kan ha for mange hunder hjemme. Det finnes flere forskjellige avtaler. En tilpasser de til hver enkelt fôrvert/fôrhund.

Det er viktig at det føles riktig for fôrvertene, at de skal ville være fôrvert. Mange ser på det som en stor fordel nettopp fordi de får en veldig tett oppfølging og pass av hunden når det måtte være. Å ha et valpekull er et veldig stort ansvar, og få har kapasitet til det med alt det følger med av oppfølging av valpekjøpere etc. Om jeg har valpekull på hunden deres får de ta del i hvordan hannhunden velges, og alt som skjer fra valping til levering om de ønsker det. Og mange velger å være med å følge valpene senere i livet og. De blir en del av en stor hundefamilie. Det er en fordel at fôrvertene bor nærme så jeg får sett og fulgt hunden ofte. Det at jeg passer hundene innimellom gjør at vi får en nærmere bånd, og at tispa blir vant til hundene jeg har hjemme så det føles tryggere for henne å skulle bo her mens hun har valper. Om fôrverten bor et stykke unna er det enda viktigere at jeg passer hunden innimellom når for eksempel fôrvertene er på ferie.

Kravene som stilles til fôrvertene er egentlig de samme som stilles til mine valpekjøpere. I tillegg legger jeg ekstra vekt på at hunden sosialiseres, trenes for utstilling og at den holdes i god form.

Om hunden oppfyller kravene som avlshund og har hatt de antall kull som står i kontrakten så får fôrfamilien hunden uten kostnader. Om jeg velger å ikke avle på hunden så får fortsatt familien hunden uten kostnader.

Den største misforståelsen jeg hører om det å være fôrvert er at oppdretter kan komme og hente hunden uten forvarsel og at en ikke føler at hunden er deres egen. Det er derfor viktig å ha en god kontrakt som gjør at en føler seg trygg. NKK’s kontrakt er å anbefale. Det er også viktig å ha en god kjemi med oppdretteren så samarbeidet føles rett. Jeg tilbyr alltid mine kommende fôrverter å ta kontakt med tidligere fôrverter så de kan få en referanse på hvordan det er å være fôrvert hos Kennel Adorea".


Ta kontakt HER eller ring meg (Gunn Tove) på tlf 41228134 om dette er interessant! Jeg videreformidler gjerne kontakt med nåværende Adoreafôrverter så dere får høre hvordan det er!

Tilbake til hjemmesiden!